Hocus, Pocus !

Da, ati citit bine! Altfel nu imi pot explica cum dintr-o cutie de lemn fara niciun mecanism in spate, sa iasa imagini. Si… cum poti ajungie sa fi transpus in timp atat de bine!

Paul m-a invitat la studioul lui sa imi arate cum functioneaza minunea despre care v-am scris un pic mai sus. Minunea este defapt un aparat foto de pe la 1850, cam printre primele modele existente, care face fotografii cu tehnica folosita in acea perioada.
DSC_0626
De ce tot spun minune? Pai apararul foto nu este altceva decat o cutie de lemn, cu un obiectiv si fara niciun alt mecanism in spate. Imi aduce aminte de un aparat foto de prin Familia Flinstone 🙂 Iesea ciocanitoarea din aparat si sculpta cu ciocul imaginea. Doar ca in povestea noastra, ciocanitoarea sunt niste substante si solutii care in contact cu lumina, ‘imprima’ imaginea captata.
Ferotipie 9x12 cm
Exista doar 3 sau 4 studiouri in Romania care fac asa ceva, asadar, daca esti pasionat(a) de vintage, TREBUIE sa faci o fotografie in acest stil. Este cu adevarat o piesa de colectie! Preturile pe care le gasesti la Studio Foto Ambrotipescu (ambrotepie este tehnica printului pe sticla – sper sa nu gresesc 🙂 ), sunt cele mai mici din Europa, dupa cum spune Paul.
DSC_0639
( Aceasta imagine nu este gresit pusa cu susul in jos, ci asa se vede imaginea prin obiectivul “camerei foto” de la 1850)
Se “imprima” pe sticla sau pe o tablie de aluminiu de diferite dimensiuni. Este o experienta in sine sa vezi tot procedeul. Dureaza intre 30 de minute si o ora, din care vreo 5 secunde stai nemiscat sa se imprime imaginea (freeze!!).
DSC_0632
Mie mi se pare efectiv o vraja tot procedeul. Am fost socata ca cineva s-a gandit sa combine niste solutii si sa foloseasca un obiectiv pentru a genera o imagine.
DSC_0614
Poate te intrebi de ce va vorbesc despre asta aici. M-am gandit ca ar fi o fotografie de nunta cu adevarat memorabila, sau puteti face un cadou nasilor sau parintilor.
Sau poate fi un cadou de cununie civila deosebit. Sau puteti folosi o astfel de imagine pentru invitatiile de nunta. Se poate scana si se poate prelucra si utiliza cum doriti. Mai ales daca alegeti o tema vintage sau black and white pentru nunta.
DSC_0647
Studio Foto Ambrotipescu este un loc in care gasesti tot felul de comori! Un magnetofon cu muzica veche te imbie cu acorduri minunate. Intrii foarte usor in mood-ul pentru acest tip de fotografie. Am luat o mini biblie in mana. Era de la 1902! How cool is that!
Ca sa inchei, va las aici  un filmulet unde vedeti un pic mai bine despre ce va vorbesc. https://www.youtube.com/watch?v=z4JQ_ENFovc
Fotografiile alb si negru sunt realizate de Studio Foto Ambrotipescu
Fotografiile color sunt realizate de The Tale Within a Photo

One thought on “Hocus, Pocus !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s