1,2,3, stang, drept, stang

Cam asa sunt versurile si pasii celebrului Vals, nu? Asta am experimentat si eu zilele trecute, pasi de vals, intr-o locatie deosebita.

Cred ca unul dintre cele mai crunte momente pentru miri, este dansul. Unii dintre ei sunt mai talentati, altii mai putin, dar cert este ca toti trec prin acest prim dans, asadar, de multe ori primesc solicitarea sa fac recomandari de scoli de dans. Unele persoane vor ceva aproape de casa sau de serviciul lor, altele cauta un profesor sau o profesoara cu care sa aiba chimie.

DSC_3025

Eu am descoperit Edelweiss Center, un studio de dans foarte fain, locat in zona Piata Victoriei. Puteti face lectii de grup pentru a va dezvolta, de ce nu, aptitudinile de dansatori, sau individuale pentru dansul mirilor. In functie de cat de complexa este coregrafia, aveti nevoie intre 4 si 10 lectii, asadar luati in calcul acest aspect cand va planificati nunta.

DSC_2845

Mihai, instructorul cu care am facut aceste poze si cu care puteti face lectiile pentru dansul mirilor, are o foarte mare rabdare, explica foarte bine si stie ce posturi sa va recomande pentru a va scoate in evidenta. Recunosc, de ceva timp sunt cam “ruginita” si mi-a fost destul de greu sa intru in mood de dans, dar mi-a explicat foarte bine si dupa 1-2 repetari, am reusit sa ma mobilizez, zic eu rezonabil 🙂 Este foarte greu pentru un incepator (foarte incepator daca pot spune asta), sa arate bine langa un dansator profesionist. Lucky you, daca partenerul tau este la fel de rookie ca si tine, trust me!

DSC_3142

Cand va alegeti dansul, va recomand o piesa care sa va reprezinte pe voi ca si cuplu, fie ca este o piesa straina, un vals reinterpretat sau un mix de piese. Daca nu sunteti dansatori priceputi, nu alegeti un vals clasic. O melodie mai cunoscuta, cu versuri, mai distrage putin atentia invitatilor de la miscari.  Daca aveti si ajutoare, de exemplu nasii sau cavalerii si domnisoarele de onoare, atunci mai castigati cateva puncte la impresia artistica 🙂

DSC_2898

Pentru o nunta tematica, puteti alege si o piesa in aceeasi directie, ca de exemplu, pentru o tema marina, Sailing  – Rod Stewart.

DSC_3158_1

Faceti, pe cat posibil, o ultima repetitie, fix pe ringul de dans unde veti dansa. Tineti minte, nimeni nu stie coregrafia voastra. Daca unul dintre voi uita pasii, improvizati cu zambetul pe buze 🙂

Draga mireasa, nu uita sa zambesti si sa fi cat de gratioasa poti :). O alta problema este rochia de mireasa. De multe ori, aceasta nu iti da aceeasi mobilitate precum tinutele cu care mergi la repetitii. La repetitii, incearca sa porti o rochie similara cu cea pe care o vei purta in seara nuntii, sau ia in calcul si optiunea de a purta o alta rochie la dans. O rochie de matase se vede superb in pozele in miscare.

DSC_3150_1

 

In incheiere va las si cateva piese faine pentru primul dans:

“Young and Beautiful” – Lana del Rey

“All of me” – John Legend

Come away with me” – Nora Jones

Fallin” – Alicia Keys

“A Thousand Years” – Christina Perri

“Everything” – Michael Bubble

“Marry You” – Bruno Mars

Voi pe ce piesa ati dansat sau veti dansa?

DSC_2944

Studio & dance partner: Edelweiss Center 

Photo Credit: The Tale Within A Photo

Chimono: Laura Hincu 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s